Laser en splash

Bij Bestevaer kun je lekker blijven zeilen, ook als je uit de Optimist bent gegroeid.

Je kunt vanaf circa 40 kg overstappen naar de Splash of de Laser 4.7. Met veel enthousiasme wordt door de jeugd bij Bestevaer hierin gevaren.

Zowel bij de Splash als de Laser spreek je over een strikte eenheidsklasse. Dit heeft grote voordelen; alle schepen zijn naar hun vorm en inrichting precies eender. Men kan geen voordeel halen uit bijvoorbeeld een duurdere mast. In wedstrijden wint dus de beste zeiler of zeilster.
Bovendien blijven de kosten voor de ouders en de zeiler(ster)s beheersbaar en is zeilen voor iedereen bereikbaar.

De Laser heeft een romp, maar deze boot kun je langer zeilen, doordat je 3 verschillende masten en zeilen kunt gebruiken. Met de romp kun je door blijven varen zolang je wilt!
De Laser 4.7 de eenheidsklasse voor de jeugd vanaf ongeveer 14 jaar.
De Laser Radial, vanaf 55 kg, de Olympische wedstrijdklasse voor de dames. In Laser Radial varen jongens, meisjes, mannen en vrouwen. In Nederland een groot deelnemersveld.
De Laser Standard, dit is de Olympische wedstrijdklasse voor de mannen, vanaf ongeveer 75 kg.

Echter wordt, net als met de Splash, ook veel voor het plezier gezeild in de Laser.