Laser en splash

Bij Bestevaer wordt onder andere gezeild in splashes. De splash, een eenmans zwaardboot van 3,55 meter lang, maakt in wedstrijdverband deel uit van een strikte eenheidsklasse. Dit heeft grote voordelen; alle schepen zijn naar hun vorm en inrichting precies eender. Men kan geen voordeel halen uit bijvoorbeeld een duurdere mast of een ander zeil. In wedstrijden wint dus de beste zeiler of zeilster.
Bovendien blijven de kosten voor de ouders en de zeiler(ster)s beheersbaar en is zeilen in een splash voor iedereen bereikbaar.
De splash is van Nederlandse bodem en wordt gebouwd door Roel Wester BV in Grou (Frl.) De bouwer heeft als wedstrijdzeiler zelf de nodige sporen op het water verdiend. Deze ervaring is terug te vinden in de functionaliteit van het schip. Sinds de eerste splash op het water te zien was zijn inmiddels ruim 2500 schepen gebouwd en afgeleverd, waaronder inmiddels een groot aantal in het buitenland van waaruit een groeiende belangstelling te bemerken is.

De andere open boot waar bij Bestevaer mee gezeild wordt, is de laser. Ook dit is een eenmans zwaardboot waarmee veel wedstrijden gezeild worden. Echter wordt, net als met de splash, ook veel voor het plezier gezeild in de laser.