Kennismaking

Hoe maak ik kennis met catamaranzeilen

Als u wel kunt zeilen maar nog niet over ervaring met catamaranzeilen beschikt zijn er drie mogelijkheden:

a.

Les nemen. Niet omdat u niet kunt zeilen – laat dan het met een eigen catamaran op de Noordzee varen sowieso nog maar maar even zitten – maar zo komt u te weten of het wat voor u is. Probeer eerst een les in Nederland voordat u een cursus in het buitenland boekt. Zoals met alles zit ook daar veel kaf onder het koren. Dus vraag om een aanbeveling! Op onze linkspagina treft u diverse catamaranzeilscholen aan.

b.

Zoek vriend(inn)en met een boot. Dat lijkt een goed en goedkoop alternatief. Maar vrienden zeggen vaak en onder druk van uw enthousiasme wel ja maar in de praktijk komt er nooit meer wat van. Het seizoen is om voordat u het weet. Liever niet doen dus.

c.

Direct een boot kopen Voor de snelle beslissers onder u is dat wellicht een optie maar zonder enige ervaring is dit vragen om drama’s. Volg dan liever eerst stap a. of als het niet anders gaat b.
 

U weet wellicht, en anders weten de dealers dat wel, dat veel  ex-cursisten vaak als eerste de spullen kopen van het type waarop ze zelf les hebben gehad. Dat hoeft voor u nog niet de juiste boot te zijn. Hieronder zal ik proberen uit te leggen hoe u uw eigen keuze kunt maken.